met maar liefs 3 wandel evenementen

Over ons

In 1932 ontstonden er diverse Wandelkringen in het land, waaronder de Kring Nijmegen.
Vele jaren gingen voorbij, de Vierdaagse bleef bestaan dus ook het belang om daarvoor te trainen. Het plezier wat wandelen met zich meebrengt zorgde ervoor, dat deze vereniging, met de inzet van vele vrijwilligers,  ook bleef bestaan. Een bekend gezicht was de “winkel” op de St. Annastraat (Via Gladiola).

In 2004 werd de toenmalige “Kring” Gelderland gesplitst in de Regio Gelderland en de Wandelvereniging Gelderland. De zelfstandige vereniging  heeft de Individuele Leden van de Regio Gelderland  overgenomen. Deze groep is in 2020 overgeheveld naar de kWbn.

WAT DOET DE WANDELVERENIGING GELDERLAND?

De activiteiten van de Wandelvereniging Gelderland bestaan uit het organiseren van de

  • de Avond 4Daagse in Nijmegen (4.000 deelnemers voornamelijk kinderen).
  • Snertmars, samen met de wsv WIOS ’81.
  • Herfstkleurentocht.

Zij plannen activiteiten, verkennen en markeren wandelroutes. Verzorgen de startplaats en de plaats van inschrijving voor de wandeltocht. Zij laten d.m.v. opgeleide verkeersregelaars de wandelaars veilig oversteken. Ze hebben ook een Calamiteitenplan, wat jaarlijks wordt “opgeschoond”.

Voor Nijmegen en omgeving is Wandelvereniging Gelderland een bekend begrip, die zich al gedurende lange tijd bezig houdt  met het promoten en bevorderen van het wandelen.

Zij is opgericht in 1932 en gedurende al die jaren hebben zich vele veranderingen voorgedaan, maar heden ten dage kunnen we zeggen dat Wandelvereniging Gelderland met haar tijd is meegegaan..

Bestuur:

Joop Wesseling, voorzitter
Hetty Janssen, secretaris
Monique van den Akker, bestuurslid
Jos Knoben, bestuurslid
Hans van Fessem, bestuurslid